Óvatosan a herbál termékekkel

Óvatosan a herbál termékekkelA herbál szóról sokaknak a „természetes” kifejezés jut eszükbe, azonban a kannabisz területén pont, hogy a szintetikus anyagokat hívják ezen a néven. A herbál termékek gyakran olcsóbban, elérhetőbbek, mint a természetes kannabisz termékek, emiatt nagyon sokan keresik, vásárolják őket. A népszerűséghez hozzájárul az is, hogy a herbálok nagy része jogilag nem minősül kábítószernek, különösen azért, mert ha egy adott vegyületet kábítószernek minősítenek, akkor csak megváltoztatják annak az összetételét. Oda kell azonban figyelni a herbál anyagok használatakor.

Rengeteg különböző szintetikus kannabinoid vegyületet készítenek, azoknak az összetevőit, melyeket az emberek a bódulat miatt vásárolnak, gyakran nem is tudjuk. Az orvosi készítményeknél, gyógyszereknél nincs ilyen probléma, ugyanis ezeknek komoly ellenőrzéseket, engedélyeztetési folyamaton kell átesniük, mielőtt forgalomba kerülnek. Arra a célra viszont ezek nem alkalmasak, amire a herbált kereső emberek használni szeretnék őket.

A herbálnak hívott termékek a természetes kannabiszból készült készítményekkel ellentétben sokkal kiszámíthatatlanabbak, és a hatásuk is általában sokkal erősebb, mint a természetes anyagoknak. Ez azt jelenti, hogy a herbálok akár különböző hatásokkal is rendelkezhetnek, és vannak olyan hatások is, melyekre csak a használatkor derül fény.