Kinek ajánlott a life coach szakma?

Kinek ajánlott a life coach szakma?A life coaching a nem hagyományos szakmák közé tartozik, valószínűleg nagyon sok olyan ember van, aki nem is tudja, egyáltalán, hogy miről is van szó. Emiatt nehezebb lehet eldönteni, hogy kinek ajánlott a szakma. Nézzünk meg néhány szempontot, ami segíthet a döntésben.

Mivel a life coach emberekkel dolgozik, ezért olyanoknak érdemes erre a pályára lépniük, akik szívesen foglalkoznak, beszélgetnek emberekkel. Enélkül lehetetlen jól végezni ezt a szakmát. Az is fontos, hogy el tudd viselni mások véleményét, és ne akard ráerőltetni a sajátod az ügyfelekére. Ez is elengedhetetlen, ugyanis a life coach nem mondja meg az ügyfeleknek, hogy mit csináljanak, hanem kérdésekkel, beszélgetésekkel segíti elérni azt, hogy az ügyfél saját maga felismerje és megoldást találjon a problémákra.

A jó life coach rendelkezik empátiával. Át kell érezni az ügyfelek helyzetét ahhoz, hogy a lehető legtöbb segítséget tudd nyújtani nekik. Ez pedig nem megy empátia nélkül. Ha úgy gondolod, hogy nem érdekelnek az emberek mondandói, problémái, akkor ez a szakma nem neked való.

Ahhoz, hogy jól tudd végezni a munkádat, kiváló önismerettel kell rendelkeznek. Nem lehet úgy másoknak segíteni, hogy a saját életedben a hasonló problémákat nem oldod meg., nem foglalkozol velük. A barátságosság is a jó life coach fontos tulajdonsága, mert ha az ügyfelek nem érzik, hogy törődsz velük, hogy érdekel a sorsuk, akkor nem lesznek sikeresek a foglalkozások.