A természetes tisztítószerek

A természetes tisztítószerekTisztítószerekre nap mint nap szükség van, a legkülönfélébb foltokat, szennyeződéseket, koszokat kell eltávolítani rendszeresen. Ez általában tisztítószerek segítségével történik, de a háztartásban megtalálható anyagok között is vannak olyanok, melyek kiválóan alkalmasak a feladatra. Ezek a természetes tisztítószerek.

Amiről már valószínűleg mindenki hallott, hogy a szódabikarbóna csodákra képes. Ezüst, fém tárgyak, eszközök tisztítására a legjobb megoldás. Csak vizet kell önteni egy tálba, szódabikarbónát szórni hozzá, és ebben az oldatban kell áztatni az ékszereket pár órán át.

Ha fehéríteni kell vagy vízkőt oldani, akkor a citrom lesz segítségünkre. Félbe kell vágni egy citromot, és a belső részével átdörzsöljük a fürdőszobai berendezéseket, eszközöket. Ezt követően úgy fognak ragyogni, mintha a legdrágább vízkőoldót használtuk volna.

Vízkőoldásra nem csak a citrom, hanem az ecet is nagyon jó. Ecettel a vízforralót, kávéfőzős szokás rendszeresen tisztítani, plusz előnye, hogy fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkezik. Ha az ecetet krétaporral kevered, akkor az acél edényeket is meg fogod tudni tisztítani.

A zsíros, olajos felületek tisztítása sütőporral történhet. Ilyen pl. a tűzhely, ami általában nagyon gyakran koszolódik.