Az iskolai honlapok előnyei

Az iskolai honlapok előnyeiEgyre több iskolai intézmény ébred rá, hogy egy saját iskolai honlap készítése mennyi előnnyel jár mind az iskola, mind a tanulók, szülők számára. Ilyen iskolai weboldal pl. a www.hoboliskola.hu honlap is. Bejegyzésünkben ezeket az előnyöket fogjuk megvizsgálni.

Előnyök az iskola számára

Az egyik legnagyobb előny az iskolák számára, hogy a honlapnak köszönhetően lesz egy olyan hely, ahol kommunikálni tudnak minden hasznos, fontos információt az érdeklődők felé. Ezzel rengeteg időt lehet megspórolni, valamint sokkal kevesebb erőforrásra is lesz szükség egy honlap működtetéséhez, mint a szórólapok, értesítők elkészítéséhez.

Előnyök a diákoknak, szülőknek

Nem csak az iskola számára, hanem a diákok, szülők számára is előnyökkel jár az iskolai honlap. Itt megtalálhatnak minden szükséges információt az iskoláról, a rendezvényekről, a fontosabb időpontokról. Az iskolai honlapon elérhetők szoktak lenni az órarendek, valamint a tanszüneti napok is, így néhány kattintás után mindenki tudni fogja, hogy mikor nem kell iskolába küldeni a gyerekeket, és milyen okból.

Az iskolai honlapon megtalálhatók az elektronikus napló elérhetőségei, belépéshez szükséges adatai is, így mindenki könnyedén elérheti a naplót, akkor is, ha nem tudja fejből a címet.

További előny, hogy az iskolai honlapra van lehetőség képeket feltölteni a rendezvényekről, így később is visszanézhetők mindenki számára az iskolai rendezvények, összejövetelek, ünnepségek.