Miért foglalkozzunk a keresőoptimalizálással?

Miért foglalkozzunk a keresőoptimalizálással?Akinek saját weboldala, webáruháza van, biztosan hallott már a keresőoptimalizálás (SEO) kifejezésről. Cikkünkben a SEO bemutatásával és előnyeivel fogunk foglalkozni.

A keresőoptimalizálás azt a folyamatot jelenti, melynek feladata, hogy honlapunk, webáruházunk minél előrébb jelenjen meg az internetes keresők találati listáiban. Mivel a magasabb helyezések több látogatót jelentenek, akik közül aztán többen fognak vásárolni, így minden egyes jobb helyezés több bevételt jelent a webshop tulajdonosának.

Ennek megfelelően a weboldalak, webshopok marketing eszközeinek egyik legfontosabb eleme a keresőoptimalizálás. Lehet természetesen látogatókat szerezni vendégcikkekkel és fizetett hirdetésekkel el, azonban a SEO az, ami hosszan tartó, egyenletes megoldást jelent.

A SEO egyik hátránya, hogy nem jelent azonnali látogatókat. Amikor valaki elkészít egy webáruházat, akkor akár több hónapba, és rengeteg munkába telik, amíg olyan helyre kerül az internetes keresőkben, ami látogatókat is jelent. Ha azonban egyszer sikerül elérnünk a kívánt eredményeket, akkor könnyebben, és legfőképpen olcsóbban tudjuk a továbbiakban a látogatókat, vásárlókat szerezni.

Sokan abba a hibába esnek, hogy úgy gondolják, hogy a keresőoptimalizálás annyiból áll, hogy SEO-barát tartalomkezelő rendszerrel készült webshopot választanak, azonban ez messze nem elég. Szükség van viszontlinkekre, egyedi, minőségi tartalmakra, rendszeres frissítésre és most sok egyéb dologra is.