A lemez tetők előnyei

A lemez tetők számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos, agyag- vagy kerámiacserepes fedésekhez képest. Többek között ezeknek az előnyöknek köszönhetően a minőségi tetőfedések (pl. a Gerard lemez tető) népszerűsége rendkívüli sebességgel növekszik a háztulajdonosok körében.

A lemez tetők előnyei

A tetők egyik legfontosabb feladata, hogy ellenálljanak az időjárásnak. A lemez tetők ezt kiemelkedő hatásfokon teszik. Nem csak az általában megszokott időjárási körülmények ellen védenek, hanem a Gerard tető pl. az extrém hatások ellen is kiváló védelmet nyújt. Ilyenek lehetnek pl. a földrengés, hurrikán, jégeső vagy a tűz is. Ezeken a területeken a lemez tető felveszi a versenyt bármelyik másik típusú tetővel.

Nem csak az ellenálló-képessége kiemelkedő, hanem ezt a kiváló teljesítményt elérhető áron is biztosítja. Magának a tetőnek az anyaga lehet, hogy kicsit költségesebb, mint pl. a kerámiacserepek, azonban a kis súlynak köszönhetően a tetőszerkezet kialakításán spórolni lehet lemez tető esetén (kevesebb súlyt kell elbírni a tetőszerkezetnek, ami kevesebb költséget jelent). Nem csak anyagköltségben jelentkezik ez, hanem a kivitelezés is könnyebben, olcsóbban történik, mivel a könnyű lemez tetők elkészítése kevesebb munkát is időt igényel, mint a kerámia cserepes fedés.

Természetesen néhány hátránnyal is rendelkeznek a lemez tetők. Az egyik ilyen hátrány, hogy eső esetén hangosabban hallatszik az eső a lemez tetőn keresztül, mint általában, ami sokak számára, főleg tetőtér-beépítéses házak esetén.