Hogy lehet egy gyűrűt átméretezni?

A gyűrűk méretének változtatására gyakran szükség van. Ennek oka lehet pl. az ujj méretének változása (kilók leadása vagy felszedése esetén), vagy lehet pl. az is, hogy egyszerűen csak másik ujjon akarjuk hordani. Bármi is az oka, a legtöbb gyűrű méretét lehet módosítani, de minden esetben kérjük ki egy szakember véleményét, pl. a http://www.karikagyurukell.hu webáruháztól, aki el tudja mondani a teendőket saját gyűrűnkre vonatkozólag.

A gyűrű méretének csökkentése

A kisebb méretre történő átalakítás természetesen jóval egyszerűbb, mint ha növelni szeretnénk a gyűrű méretét. Ez általában úgy működik, hogy a szakember kivág egy kis darabot a gyűrűből, majd a gyűrűt újra összerakja ezen a ponton. Amikor ez elkészül, általában nem lesz semmi látható jele annak, hogy a gyűrű mérete változtatva lett, hogy a gyűrű alakításon esett át. Ez klasszikus karikagyűrűk esetén könnyen megy, de konkrét, egyedi mintázatú gyűrűnél nagy kihívásokat okozhat.

A gyűrű méretének növelése

Ennek módja attól függ, hogy mennyivel szeretnénk növelni a méretét. Ha csak kevéssel, akkor általában egyszerű nyújtással megoldható ez. Ha ez a megoldás nem elég, akkor marad az, hogy elvágják a gyűrűt, és további darabot illesztenek be a vágás helyén.

Bármelyikre is van szükségünk, mindig ellenőrizzük az elkészülés után azt, hogy a gyűrű megfelelően legyen elkészítve, tökéletesen sima legyen, és ne legyen látható nyoma a munkálatoknak.