Hogy válasszunk lézeres szemműtétet végző céget?

Mondanunk sem kell, hogy a szemünk, látásunk rendkívül fontos számunkra, így biztosan nem akarunk belevágni lézeres szemműtétbe anélkül, hogy minden lehetséges információt begyűjtöttünk volna a beavatkozás előtt. Néhány tippet, tanácsot fogunk bemutatni, amik alapján biztosan a legjobb döntést tudjuk meghozni.

Szemész véleménye

Az első lépés, hogy megkérdezzük szemészünket (aki szemüveges vagy kontaktlencsét hord, jó eséllyel rendelkezik szemésszel is), hogy ő mit tud ajánlani. Valószínűleg, akit ő ajánl, az a klinika meg fog felelni a mi elvárásainknak is.

Hírnév

Az egyes végeket össze tudjuk hasonlítani hírnevük, internetes fórumok, vagy csak korábbi páciensek véleményei alapján. A legjobb módszer annak felmérésére, hogy milyen egy adott lézerklinika, ha megkérdezzük a korábbi pácienseket, akiken a beavatkozást már elvégezték.

Tapasztalat

Nézzük meg, milyen régóta foglalkozik az adott cég lézeres szemműtéttel, rendelkeznek-e a szükséges engedélyekkel. Szemműtét előtt vizsgáljuk meg a műtétet végző orvost, hogy tényleg megfelelő-e számunkra, rendelkezik-e minden elvárt tulajdonsággal.

Műtét utáni ellenőrzések

A beavatkozás elvégzése előtt nézzük meg, hogy az adott cég milyen szemműtét utáni lehetőségeket nyújt. Olyat válasszunk, aki nem hagy minket magunkra egyből, ha kész a lézeres szemműtét, hanem olyat, amely ellenőrzésekre, kontrollra vár vissza minket, hogy megbizonyosodjanak arról, minden a legnagyobb rendben zajlott le.